неделя, юни 20, 2021

Премиерът на Долна Саксония: Все още няма решение за завода на „Фолксваген“

Премиерът на федералната провинция Долна Саксония Щефан Вайл заяви, че все още няма окончателно решение за местоположението на новия завод на „Фолксваген“, съобщава БНТ.

Вайл, който е и член на Надзорния съвет на най-големия германски автомобилен производител, обеща, че решението ще бъде икономическо.

„Независимо какво решение се вземе, то ще бъде икономическо, а не политическо“, каза той пред ДПА. Според него, окончателният избор ще бъде направен на някоя от следващите срещи на Надзорния съвет, а процесът може да продължи до есента.

„Фолксваген“ реши да отложи окончателното си решение за новия завод за средата на август. На финалната права останаха две държави – България и Турция. Според последните информации в германския специализиран печат решението все още не е взето, предстоят допълнителни проучвания в двете страни, но Турция има лек превес. Причината е в това, че тя е готова да предостави сериозна финансова помощ, за да реализира инвестицията на „Фолксваген“ на своя територия.

Бъдещият завод се очаква да струва около 1,3 милиарда евро. Предимството на България, че тя е член на ЕС и е политически стабилна и предвидима държава, което не може да се каже за Турция на президента Реджеп Ердоган.

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече