вторник, октомври 19, 2021

Производител на дезинфектанти: Само антивирусните дезинфектанти действат срещу COVID-19

“Голям проблем е неинформираността на гражданите по отношение на дезинфектантите”, заяви собственикът на фирма за дезинфекциращи препарати – Виктор Азманов

“Има три основни вида дезинфектанта – антибактериален, антигъбичен и антиврусен, като само последният действа срещу COVID-19”, каза още той в студиото на „Тази сутрин“.

“Когато се създаде дезинфекциращ препарат, той минава редица тестове и сертифициране от държавните органи. Само тези препарати, които са преминали през този процес, са легитимни и безопасни. В последно време на пазара у нас са се появили между 50 и 100 нови фирми за дезинфектанти, но доколко тяхната продукция отговаря на изискванията не е известно”, заяви Азманов.

“7-8 са фирмите, които доставят дезинфектанти на болниците в България, а от тях две са български. Тяхната продукция е качествена, разкри производителят на дезинфектанти. Важно е да се знае, че дезинфектанта трябва да се поставя върху чисти повърхности. Затова преди нанасянето на гела трябва да си измием ръцете със сапун. Ако не можем, трябва да търкаме дезинфектанта поне 15 секунди върху дланите си”, обясни Азманов.

“В Ухан и Китай имат много добро ниво на хигиена и носене на маски”, разказа собственикът на фирма за дезинфекционни препарати, който е бил на студентски обмен в града, където е възникнала заразата на коронавируса.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации
1 Коментар
  1. vladimir казва

    Вече повече от 10 големи заводи, производители в автоиндустрията и други затвориха производството поради
    невъзможност на работниците да пътуват за да стигнат на работа и др. подобни причини.Случва се най-страшното, да фалират производства сега или да бъдат изместени от други
    кампании и да фалират по-късно паради загуба на пазари и партньори.Даржавата трябва спешно да се намеси с организационни мерки за да улесни придвижването на работниците до работните места ,да улесни максимално бързо прилагането на дезинфекционни мерки по места ,за да не е това причинна за затваряне на заводи и производства.Трябва да се улесни и пропускането на работници до животновъдни ферми ,оранжерии , полетата за да се осигури замеделската и животновъдна продукция.Трябва да се концентрира вниманието , да се работи за улеснения и подпомагат в момента ефективно работещите предприятия и каквито и да са производства.Държавата със своите мерки /организационни,финансови и др./трябва да е проактивна и да не чака заводите да затварят.Спасяването на работещия бизнест сега е най-важната задача.Държавата трябва да СЛУША производителите , и да решава ефективно проблемите им.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече