неделя, май 31, 2020

Пропада част от Северната скоростна тангента

Пропада част от скоростната тангента – за това сигнализираха зрители на БТВ. Това се случва само три години, след като трасето беше открито официално.

Ние получихме сигнал от наши последователи, че при преминаване под моста на река Искър, са забелязали, че голяма част от панелите, които са под мостовата конструкция, са напукани, паднали или пропаднали. Това каза във включване в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ Борис Бонев от „Спаси София“. Разбира се, сигурно ще има коментари, че това не е от значение за конструкцията и не представлява опасност – но трябва да припомним, че вече имаше гаранционен ремонт на скоростна Северна тангента, едва три години след откриването, въпреки че струваше 180 милиона. Второ, дори вероятността да е малка, но ако все пак един такъв панел падне върху човек преминаващ под моста, може да се случи неприятен инцидент, допълни, Борис Бонев.

Чисто нов обект за 180 милиона не би трябвало да изглежда по този начин, каза още той.

Куфражните панелки, за които става дума под моста, те не са носещи конструктивни елементи. Тези панелки вътре имат конструктивна армировка, която е изчислена така, че да може да издържи теглото на бетона, преди да е стегнала от пътната плоча. Това каза от своя страна инж. Иван Досев от АПИ. Вероятността да падне някой от тях е доста малка, предвид, че вътре има армировка, която по всичко личи, че не се е скъсала, допълни той.

Източник: Cross.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече