събота, юли 2, 2022

Протестиращи със знамена нахлуха без маски в магазин във Варна

Огромен скандал заради неносене на маски избухна на публично място в морската столица.

Група от протестиращи срещу ковид-мерките е нахлула в магазин на мобилен оператор във Варна, при което се е стигнало до спречкване с органите на реда, съобщиха от МВР за Moreto.net.

Снощи, около 17.20 часа, в магазин на мобилен оператор във Варна е влязла група от няколко човека без поставени маски. След многократно приканване от страна на персонала, те отказали да спазят заповедта на Здравния министър или да напуснат обекта. На място, след подаден сигнал на 112, се отзовали екипи на Първо районно управление и Общинска полиция, които пристъпили към съставяне на актове на неспазващите епидемиологичните мерки.

Част от нарушителите на реда обаче, извикали подкрепление – около 20 души от протестиращите в този момент пред общината. Така събралите се опитали да нахлуят със сила в магазина на мобилния оператор. Бързата  и своевременна реакция на служители на сектор СПС, които в този момент охранявали обществения ред по време на протеста против носенето на маски и зеления сертификат и се отзовали в помощ на колегите си,  довела до недопускане на безредици и нахлуване в магазина. Съставени са 3 АУАН по Закона за здравето и един по ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече