петък, май 29, 2020

КАТ-София си загубиха… дрона (ВИДЕО)

Униформените не прочели инструкциите, а машината отлетяла и не се върнала

Дронът на КАТ-София избяга. Машината била тествана как работи, но полицаите забравили да въведат координати къде точно да се върне и тя отлетяла. Куриозната случва се е разиграла преди няколко месеца, но не е била огласявана публично, разясниха от МВР, цитирани от в. „Телеграф“.

Причината е, че дронът не е бил закупен с пари на ведомството, а с лични средства на катаджиите. Столичните пътно полицаи решили да си купят дрон, за да си помагат в работата и да бъдат в крак с технологиите на 21-ви век. Събрали си дребна сума пари и купили машината за около 400 лева. Решили да тестват как лети в двора на столичния КАТ.

Направили няколко изпитания, а след това решили да го пуснат на по-голяма височина. Щом катаджиите пуснали машината да лети, съвсем забравили, че трябва да въведат в GPS-а координати на мястото, където трябва да се върне. На него имало бутон “home” (дом), който бил автоматичен.

Катаджиите го щракнали и дронът отлетял в неизвестна посока пред очите им. „Беше култово, умряхме от смях с колегите. Чудехме се къде е отлетял – я към „Илиянци“, я към Китай“, шегуват се униформените.

По думите им имало и инструкция, която обаче не прочели кой знае колко задълбочено. Въпреки нелепата случка столичните пътни полицаи са се зарекли пак да съберат пари и да купят нов дрон. Този път обаче първата им работа щяла да бъде да въведат координатите на „дома“.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече