неделя, май 9, 2021

Путин с предупреждение за човечеството

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че човечеството отново е на опасната граница пред редица глобални заплахи.

„За съжаление в наши дни човечеството отново се оказа на опасната граница. Множат се регионалните конфликти, нарастват заплахите от тероризъм и екстремизъм, разрушава се системата за контрол над въоръжаването. В неустойчиво състояние е глобалната икономика.“ Това каза руският президент при акредитирането на новоназначени посланици в Кремъл, съобщи Интерфакс.

Путин отбеляза, че в полезрението на дипломатите ще бъдат въпроси, свързани с разширяването на политическия диалог, търговско-икономическите връзки, задълбочаването на културно-хуманитарния обмен, контактите между хората. 

„Ние сме искрено заинтересовани в това работата на оглавяваните от вас посолства да бъде успешна. Вие винаги може да разчитате на помощ от страна на руските органи на държавната власт, деловите и обществените кръгове“, допълни още руският президент.

Той допълни, че Москва ще продължи да се бори за запазването на Съвместния план за действие по иранската ядрена програма.

„Смятаме, че тази международна договореност е критично важна за глобалната и регионалната стабилност“, подчерта Владимир Путин. 

Държавният глава допълни, че Русия е готова за съдържателен диалог със САЩ в сферата на контрола над  въоръжаването, стратегическата стабилност, по въпросите на борбата с тероризъм и мирното разрешаване на регионалните кризи:

„От състоянието на отношенията на Русия и САЩ, тяхната стабилност и предсказуемост до голяма степен зависят мира и безопасността на планетата. Тези отношения трябва да се основават на принципите на равенството, уважението, суверенитета и ненамесата във вътрешните работи един на друг.“

Путин заяви още, че отношенията между Лондон и Москва не могат да устройват двете страни и допълни, че Русия е готова да възстанови уважителния диалог с британските власти.

Русия прави много, за да гарантира, че ситуацията на Балканите е стабилна, Москва отстоява взаимно приемливо решение между Косово и Сърбия, заяви руският президент Владимир Путин.

Той подчерта и ролята на Русия за гарантирането на стабилността и безопасността на Балканите. 

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече