сряда, септември 29, 2021

Радев и Тръмп обсъдиха облекчаване на визовия режим

Румен Радев и Доналд Тръмп са обсъдили облекчаване на визовия режим. Президентът Радев настоя българското правителство да започне да работи по-интензивно.
Според президента Радев сделката за новите изтребители е силен гарант, който би помогнал за евентуалното отпадане на визите. Темата е била обсъдена по време на официалния прием, даден от американския президент в Ню Йорк.

„Успоредно със сделките за въоръжените сили да отпаднат и визите. За това също говорихме с президента Тръмп. Очаквам много по-интензивна работа от българското правителство и от българската дипломация“, заяви Радев.

„Това е законодателство и няма как да се обвързва със сделка. Законът е еднакъв за всички. Само ще припомня, че румънците купиха 16 самолета и все още имат визи“, поясни външният ни министър Екатерина Захариева.

В момента само 5 държави от Европейския съюз пътуват с визи. България е изпълнила всички изисквания без едно – процентът на отказаните визи.

„Съгласна съм само с това, което каза преидента, че не отговаря на добрите отношения между САЩ и България, българските граждани да пътуват със визи“, категорична е Захариева.

И на срещата с президента Тръмп, и на вечерята с Майк Помпео Америка и България са потвърдили, че гледат в една посока.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече