понеделник, юни 1, 2020

Растежът на електронните спортове през последните години

Почитателите на игри като Dota2, StarCraft и LoL знаят до каква степен този вид игри търпят разцвет през последните години.

Ако преди феновете можеха само да се насладят на игрите вкъщи, сега има много повече различни начини за забавление, свързани с електронните спортове. Почитателите на тези игри могат да следят на живо разигравания между популярни геймъри, а турнирите, които се организират, имат все повече и повече зрители.

Вече се стига и по-далеч, като феновете могат да станат част от турнира, като залагат на любимите си отбори и играчи, а портали като https://betenemy.com правят това изключително лесно, като предлагат мнения и оценки за всеки бранд.

Така феновете на електронните спортове могат не само да съпреживеят емоциите около играта и победата на любимия си отбор, но и да припечелят от хобито си, като в същото време си докажат колко добре са запознати със същността на играта и с уменията на различните играчи.

Вероятно никой не е очаквал, че електронните спортове ще станат толкова популярни, но те вече несъмнено са на етап, в който организираните събития се конкурират с тези на традиционните спортове.

Турнирите се организират в препълнени зали, но и други десетки милиони фенове по света могат да проследят битките, които се излъчват на живо с помощта на различни платформи.

И макар да изглежда, че електронните спортове са в своя апогей, тази индустрия продължава да се развива с големи темпове, а феновете постоянно се увеличават, което пък води след себе си не само до организиране на все повече турнири с милиони награден фонд, но главоломно се увеличават и залозите в тази сфера.

Електронните спортове са и по-непредвидими от традиционните, защото все нови и нови състезатели се включват в турнирите. Създават се нови и нови отбори, а успешни играчи се появяват в различни точки по света.

Като че ли лидери в това отношение все пак си остават Югоизточна Азия, САЩ и Западна Европа, но технологиите позволяват все повече границите да падат и към тези страни да се присъединяват и държави например от Източна Европа. И ние не оставаме по-назад – България също вече има своите представители на тези турнири.

Показателно за това доколко голямо развитие търпят електронните спортове през последните години е, че дори се заговори за възможността те да се превърнат в олимпийска дисциплина. Това действително все още не е факт и може би няма да се случи скоро, но дори обсъждането на тази възможност вече показва колко дълъг път е извървян от 90-те години на миналия век досега в гейминг индустрията.

Това се дължи и на отдадеността на феновете, които са готови да следят играта на любимите си отбори в продължение на десетки часове, което няма как да се случи при традиционните спортове. Немалка роля играят и големите наградни фондове, които примамват феновете и ги карат да се пробват и те в надпреварата.

Приходите в сферата също постоянно се увеличават, като според различни прогнози се очаква те да достигнат около 2 милиарда долара през следващата година. Постоянно се увеличават и хората, които залагат на електронни спортове, като това вече далече не е непознато и в България. Очакванията са догодина над 15 милиона души по света да залагат на електронни спортове.
Възможността да се наблюдават свободно и лесно различни разигравания пък показва много тънкости на игрите и допълнително примамва феновете да си изпробват силите и знанията.

Големият интерес от страна на феновете кара и създателите на видеоигри да измислят все нови начини, по които да усъвършенстват игрите и да ги направят още по-интересни за почитателите, отделящи немалка част от времето си за тези игри.

Със сигурност ще видим голямо развитие и в тази посока, а развитието на технологиите ще направи възможни и най-смелите идеи на компаниите.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече