неделя, юни 20, 2021

Разкриха голямата тайна на руския флот

Стана ясно каква е била мисията на пламналата подводница

Разкриха секретната мисия, която е изпълнявала руската подводница „Лошарик“, на борда на която пламна пожар. 14 моряци загинаха, а Москва продължава да държи в тайна какво е било предназначението на подводницата.

Първоначално в руските медии беше разпространена информацията, че пожарът е пламнал на борда на дълбоководен спускаем апарат, който е правил батиметрични замервания на подводния релеф. По-късно стана ясно, че става въпрос за ядрена подводница, чиито мисии са строго секретни. Машината е към Северния флот на Руската федерация.

Изданието ArsTechnica пише, че ядрената подводница АС-31 „Лошарик“ е инсталирала сензори на океанското дъно за откриването на чужди подводници, предаде Лента.ру. Американското издание посочва, че инцидентът е публично напомняне за изключително тайните операции на руския флот в Арктика.

Русия иска да елиминира американската опасност. Военните и длъжностни лица отказаха да разкрият подробности за инцидента на борда на „Лошарик“. От Кремъл посочиха, че това е държавна тайна. Загиналите моряци бяха погребани.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече