четвъртък, септември 23, 2021

Разтопен асфалт полепна по гумите на автомобили в София

Ремонт в София предизвика вълна от гневни реакции. Разтопен асфалт полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река“. Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала. Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил.

През октомври и ноември тук са били запълвани фуги. Тази манипулация се прави всеки сезон, преди настъпването на зимата. Целта е да се отстрани възможността за нахлуване на вода в пукнатините и образуването на големи дупки, заяви Тодор Василев – представител на фирмата изпълнител. По думите му това е процедура, която е практика за цяла София. Ние отговаряме за зоната, в която влизат районите „Подуяне“, „Оборище“ и „Кремиковци“, каза той.

Това, което установихме вчера бе, че ремонтът, който е правен преди повече от 8 месеца, е извършван през нощта с цел да не се затруднява движението. Възможно е да се поставен повече материал и поради по-хладното време той може да е стегнал преди да е нанесено каменното брашно, посочи още Василев.

Според него процедурата, като стъпки, е напълно спазена. „Поставени са всички необходими материали, категоричен бе той.

Независимо от това кога е извършвана операцията, ние правим ежемесечен контрол. Той се провежда както от наши надзорници, така и от специалисти от нашите отдели, каза представител на Столичната община. Към онзи момент, когато температурите са били ниски, всичко е било наред. Към този момент обаче, ние ще преразгледаме ситуацията и съобразно договорите ще наложим максимални финансови санкции, категоричен бе той. По думите му фирмата изпълнител е една от най-надеждните и с нея Столична община е имала минимални проблеми досега.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече