петък, юли 1, 2022

Ремонт на апартамента: Забранен сезон ли е зимата и как да избегнем рисковете

Студените месеци имат своите изисквания, но не са пречка да поставите вътрешна изолация, да правите замазки или да боядисвате стени

Големият въпрос пред всички, които предпочитат да прекарват лятото в почивка. Можем ли да си позволим лукса да правим ремонт на жилището през зимните месеци? Специалистите никога не са единодушни, но дори те не намират сериозни основания за съществуването на подобна забрана.

След като имате зелена светлина, остава да съобразите някои детайли – ще откриете ли професионален майстор, на който да се доверите, ще успеете ли да се вместите в позволените часове за шум, разполагате ли с нужния бюджет и т.н.

От финансова гледна точка със сигурност няма по-добро време от настоящия момент, ако искате да вложите средства в материали за реконструкцията у дома, тъй като цените непрекъснато се променят в посока нагоре.

Докато все още може да се възползвате от изгодни оферти за гипсокартонени плоскости например, не си струва да отлагате и да чакате да настъпи по-удачен период.

Каквито и дейности да планирате, съсредоточете се върху вътрешната част на помещенията. Можете да се подсигурите с изолация, да правите замазки, да боядисвате, да смените интериорните врати и обзавеждане, или пък да обновите дограмата.

Фирмите, които се ангажират с такъв тип задачи, работят целогодишно, а през студените дни обикновено не са толкова натоварени с поръчки. Така, по всяка вероятност, вие ще сте по-уверени, че ще получите нужното внимание и старание.   

Ако имате опасения, че в апартамента ви ще се повиши влагата, може да потърсите вариант за промишлени уреди за обезвлажняване, които се отдават под наем. При нормални температурни условия, може да разчитате и на естественото проветряване, или да засилите процеса по изсъхване в стаите с отоплителни уреди.

Да, възможно е това леко да увеличи разходите ви по ремонта, но пък юни, юли и август ще ви бъдат свободни за пътувания, морски разходки и срещи с приятели.  

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече