четвъртък, април 15, 2021

Репортерка обиди Бойко – има ли манипулация със записа?

Клипът с неволно изпуснатата обидна дума към премиера Бойко Борисов е най-споделяният днес в социалната мрежа

„Мисирките отвръщат на удара“, гласят реакциите по адрес на видеото с недоволна репортерка, която се изпуска неволно с обидна дума към премиера Бойко Борисов. Потребителите коментират оживено клипа, който се разпространи скоростно в социалната мрежа.

Министър-председателят направи инспекция на дейностите по строежа на автомагистрала „Струма“ и тунел „Железница“, където след като отговори на няколко въпроса, тръгна към спешна среща в Банско. Някои представители на гилдията явно не са успели да отправят своите питания, което може да е станало причина за гнева на една от дамите и язвителното й обръщение към Бойко.

В края на записа се чува как женски глас изрича думата „ш…як“, но дали репликата е към него всъщност, остава загадка. В сферата на предположенията са и съмненията за манипулация, които мнозина допускат като версия в случая. Според тях клипът е подправен и това е дело на човека, който го е публикувал във Фейсбук.

Дали това е провокация, може и сами да прецените. Чуйте излъчения в обедната емисия репортаж по бТВ на 15.04, 13:13ч., стига да сте готови да изчакате търпеливо рекламния блок: https://btvplus.bg/produkt/novini/24283/btv-novinite-obedna-emisija-15-04-2020?fbclid=IwAR1eMRlArsM05j0-7SoX-mCtN6EPJ5LV7HAP_GYGSXxNTL2H38uCw2_tcxM   

Тези, които го направиха, потвърждават, че думата наистина прозвучава в ефир и по всяка вероятност е отправена именно към премиера.

Висящи обаче остават други детайли, които вълнуват потребителите – грози ли я наказание или репресия журналистката, каква ще бъде реакцията на колегите й, както и на самия Бойко Борисов.

„От утре тя няма да е на работа, но ако не друго, поне е имала свободата да изрази мнението си“, обобщават загрижени за последствията от постъпката й.

Малко по-късно стана ясно, че замесената в скандала журналистка е Елеонора Тихова от БНР – Благоевград. В обяснението си до ръководството тя отрича обидната дума да е била отправена към Борисов.

Цинизмът бил по адрес на видеооператор, който я бутнал няколко пъти, докато се опитва да изпълнява задълженията си. Журналистката заявява, че много цени Борисов, уважава го и искрено му се извинява.

Какво подробно е написала тя до шефката на редакцията на радиото в града, може да прочетете тук: https://bnr.bg/files/uploads/PISMO.pdf.

БНР направиха и официално изявление по случая, от което става ясно, че Тихова ще бъде наказана с предупреждение, защото „подобни нелепи ситуации са недопустими и поставят на изпитание професионализма на репортерите“.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече