понеделник, януари 18, 2021

Reuters: С намаляването на новите заразени с коронавирус, Ухан се връща към нормалния живот

Някои ключови индустрии в Ухан, китайският град в центъра на епидемията от новия коронавирус, получиха зелена светлина да се върнат към работа в сряда, един ден, след като президентът Си Дзинпин посети града за първи път след началото на кризисната ситуация, предава Reuters.

11-милионният град е блокиран от края на януари, но визитата на Си е сигнал, че течението се обръща в полза на правителството в неговата борба за сдържане на вируса, който към вторник инфектира 80 778 души в страната и предизвика смъртта на 3158.

Тъй като на някои хора им беше казано, че могат постепенно да се върнат на работа в епицентъра на епидемията, властите на други места в страната намаляват нивата на реакция при спешни случаи и облекчиха ограниченията за пътуване.

Извличайки увереност от посещението на президента и драстичното намаляване на новите инфкекции, провинциалното правителство на Хубей публикува съобщение на своя уебсайт, в което казва, че работниците в обществения транспорт в Ухан и произвеждащите медицински консумативи и стоки, от ежедневна нужда, ще могат да се върнат на работа.

Други отрасли, които оказват влияние върху националните или глобалните вериги за доставки, също могат да се върнат на работа с разрешение от съответните органи, се казва в изявлението.

Ухан е известен като един от китайските „Детройти“, който произвежда близо 10% от автомобилите в страната и е дом на стотици доставчици на части. В цял Китай производството бавно се връща към нормалното.

Въпреки че икономиката все още функционира с около 25% под обичайните си нива, активността трябва да бъде напълно възстановена до края на април, прогнозира в бележка към клиентите Франсоаза Хуанг, старши икономист в Euler Hermes.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече