събота, декември 7, 2019

Русия: САЩ ще са виновни за катастрофалната война

Една искра може да подпали Близкия изток

Ако се стигне до потенциална катастрофална война с Иран, то отговорността ще е на Съединените американски щати. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от RT.

В интервю за „Аргументи и факти“ първият дипломат на Кремъл заяви, че повишеното напрежение в Близкия изток е пряка последица от антииранската линия на Вашингтон. „САЩ показват мускули и обвиняват Ислямската република във всички грехове“, каза Лавров.

Според него е нужна само една искра, за да подпали целия регион. „Отговорността за потенциално катастрофални последици ще е на САЩ“, смята министърът. Той коментира двустранните отношения между Москва и Вашингтон, отчитайки, че няма изгледи в скоро време те да се подобрят.

„Сътрудничеството между нас е ключов момент за осигуряване на стабилност и предвидимост в международните отношения. Но не всичко зависи от нас, за танго са нужни двама“, заяви Сергей Лавров. Той смята, че американските политици използват Русия за вътрешна употреба. Външният министър каза, че политиците използват антируските настроения, за да съберат повече гласове.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече