събота, юли 2, 2022

С викове „оставка“ и със снежни топки посрещнаха Кирил Петков на връх Шипка ВИДЕО И СНИМКИ

Всички официални гости на тържеството бяха освиркани от демонстранти на партия „Възраждане“

С викове „оставка“ и със снежни топки посрещнаха Кирил Петков на връх Шипка.

Министър-председателят участва в тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник – Трети март и отбелязването на 144 години от Освобождението на България.

Кирил Петков беше посрещнат с викове „оставка“. Недоволството не стихна, дори когато децата, участващи в честването, рецитираха стихове и пяха песни.

Виковете „оставка“ се чуха силно по време на словото на премиера. На два пъти служители на НСО бяха принудени да се намесят, след като бяха хвърлени снежните топки. За пореден път премиерът призова събралите се да бъдем единни, но в отговор се чуха гласове: „НАТО – вън“.

Снежна топка в главата постави точката на тържественото слово на премиера Кирил Петков на Шипка.

С викове  - 2

„Днес не е време за политически лозунги. Време е да кажем – България над всичко, време е да се обърнем към българските идеали. Това е патриотизмът“, каза Петков.

Еуфорията в сърцата на българите е била силна. Защо са се били нашите предци? Защо са дали живота си опълченците на Шипка? Защо са дали живота си руски, украински, финландски воини? За да бъдем свободни, независими и да имаме България единна. Стига сме се делили на различни групи! Време е България да каже: България е единна и всички почитаме Националния празник на България.

Това заяви премиерът Кирил Петков пред събралото се множество на на паметника на връх Шипка.

„Всеки, който иска да направи разделение днес, не работи за интересите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи!“, настоя премиерът Петков.

Заедно с премиера за официалната тържествена част за националния празник пристигна и председателят на парламента Никола Минчев, както и членове на кабинета.

С викове  - 4

„Днес е Трети март – ден на национална гордост, нашият национален празник. За нас е ден на свободата. Пред България се открива нова перспектива, но за да се стигне дотук е извървян дълъг и труден път на идентичност, на борба за просвета и самостоятелна църква, на борба за национално освобождение“, каза в речта си на връх Шипка председателят на НС Никола Минчев.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев, министърът на иновациите и растежа, както и народни представители също участват в тържественото честване на връх Шипка на националния празник.

С викове  - 5

Преди официалната церемония мъж свали европейското знаме и го замени с руското.

Всички официални гости на тържеството бяха освиркани от демонстранти на партия „Възраждане“. Те носеха и руски знамена. Чуха се скандирания „Русия!“, „Предатели!“, „НАТО вън!“ и други.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече