петък, юли 10, 2020

Съмнения за лекарска грешка във Враца

Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира на път за болницата, а близките му винят лекарите, защото не са му оказали нужната помощ. Мъжът е работел като багерист. В събота се почувствал зле. Предположи, че е изстинал, болеше го гърлото. Казваше, че е жаден и дишаше тежко, споделя майката на починалия в интервю, излъчено в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“.

Сутринта му беше трудно да стане. Краката му бяха оттекли и се обадих в Бърза помощ. Линейката дойде за 10 минути. Веселин седеше в леглото и дишаше тежко. Той е доста пълен и се наложи да извикат пожарникари, за да помогнат да се качи в линейката. След като го натовариха, линейката отказа да запали и пожарникарите я избутаха. При тръгването Веселин пада по очи в линейката, при което трудно си поема въздух. Помолих да спрат и да го обърнат, след което ме изхвърлиха от линейката. Пътувахме с кола след линейката. Когато пристигнахме до болницата ме попитаха дали съм му взела личната карта, защото е починал. Аз линейка ли повиках или катафалка, пита се майката. На мен ми казаха, че е починал в линейката. В смъртния акт обаче нито има ден, нито час на смъртта, споделя жената.

По думите на майката на сина ѝ са оказали неадекватна първата помощ. Вместо да му поставят Урбазон, за да облекчат дишането му, са му поставили Морфин. В заключението на лекарите е посочено, че мъжът е починал от инсулт.

Уведомена е прокуратурата. Започнало е досъдебно производство по случая.

Източник: Cross.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече