четвъртък, януари 21, 2021

Сглобяемите къщи – хит в бързото строителство

Мечтаете си за ваканционна къща, в която можете да избягате от стреса и ежедневния хаос? Не искате да се съобразявате с наемане на квартири и предварителни резервации? Може да откриете перфектното място, но на него да няма постройка. Изглежда, че не може да се възползвате от него, без да се налага да влизате в мъчителни, продължителни строежи, които могат да убият ентусиазма и настроението ви.

Къщите от контейнери са едно от решенията. Определяте парцела, консултирате се със специалистите и избирате модел на перфектната и китна къщичка, готова да ви приюти, когато имате нужда.

Не се страхувайте, че тя няма да е толкова качествена, колкото монолитните постройки. Нямате основания за подобни мисли. Ако използвате услугите на утвърдена в бранша строителна фирма и вложените материали са с високо качество, резултатите ще бъдат повече от задоволителни.

Сглобяемите къщи са до девет пъти по-леки в сравнение с монолитните домове. Тяхната конструкция ги прави изключително устойчиви на земетресения. Дървените материали са еластични и леки, което позволява да поемат повече вибрации и разместване. Могат да се изграждат безпроблемно дори и върху неустойчиви почви, което не може да се каже за стандартното строителство.

Разпространение и предпочитания

От много години насам търсенето и предлагането на сглобяеми домове в Западна Европа расте постоянно. При нас желанието за изграждане на подобен тип постройка е сравнително ново, но получава добри отзиви от доволни потребители и показва всички предпоставки към растеж на тази тенденция. 

Това се налага не само от бързината на изпълнение на строежите, но и заради възможността за поместване на любимата постройка на всеки терен. И докато в близкото минало производителите на подобни конструкции в нашата държава са били изцяло ориентирани към износ на продукцията, то сега се наблюдават бързи темпове на растеж на покупките от български граждани.

Предимства

Почитателите на модерното изграждане на дом се радват на бързото строителство. Друга изключително примамлива част на този тип къщи е ниският разход на енергия. Топло през зимата и прохладно през лятото. А тарифите спадат с до 60%. Няма какво повече да желаем и сме напълно удовлетворени от инвестицията.

Друга примамлива черта е възможността да се строи на по-труднодостъпни места. Тук не трябва да се съобразявате със стоманобетонни конструкции.

Защо са сглобяеми?

Стените, покривът, носещите колони и като цяло конструкцията представляват цели елементи, които след транспортиране до местоназначението буквално се сглобяват една с друга. Основното, което трябва да се направи при старта на строежа, е изливането на основа, като тя варира според предпочитанията и терена. Сега остава само да решите къде, а след това и да изградите своята мечта, без загуба на много време и усилия.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече