петък, септември 17, 2021

След голямото пътуване ще скочи броят на заразените не в София, а в другите градове

В никакъв случай не можем да разхлабваме мерките, кривата тръгва нагоре, каза проф. Балтов

След 10 дни ще усетим резултатите от голямото пътуване по Великден. И ще го усетят хората не толкова в София, колкото в по-малките градове. 

Това прогнозира директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов по БНТ. Увеличение на заразените със сигурност ще има, ще видим с колко ще нарастнат болните в другите областни градове, допълни той. 

По думите му проблемите идват не от това, че има болни с коронавирус в болниците, а от хората, които не знаят, че са вирусоносители.

Смятам, че хората разбраха – в никакъв случай не можем да си позволим в момента да саморазхлабваме мерките, защото кривата тръгна нагоре. В следващите две седмици случаите на заразените може да се удвоят или дори утроят. Това показва, че трябва още търпение, категоричен бе проф. Асен Балтов. 

В момента в „Пирогов“ има 41 души на лечение, 8 са в крайно тежко общо състояние, интубирани на вентилация, останалите 33-ма са в средно тежко състояние. В групата от 33-ма души има и 4 служители на „Пирогов“ – две сестри и двама санитари, които са се заразили по време на работа, съобщи директорът на спешната болница. 

Източник: Offnews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече