вторник, октомври 15, 2019

Търсачите на силни усещания предприемат гмуркане с акули на Бахамите

На много хора вече са им омръзнали традиционните ваканции, в които обикалят страната или чужбина и гледат забележителностите в известните градове. Много от туристите вече искат да преживеят нещо по-различно и вълнуващо и затова предприемат пътувания, които да им повишат адреналина. Предлагаме ви няколко идеи за адреналиново пътуване в чужбина.

Ненаситният пътешественик Роки Бабсън е уморен от неговите обикновени пътувания до Азия, Европа и Близкия Изток. Когато той прочете за Incredible Adventures, компания, която дава възможността да управлявате истински изтребител L-39 в Бурбанк, Калифорния, той веднага си резервира пътуване до Западното крайбрежие, разказва списание „Форбс“.

Бабсън пътуваше заедно с холивудски пилот каскадьор, който пилотира самолета при 500 мили в час покрай бреговата линия и през пустинята. Връхната точка от пътуването беше, когато те са прелетели ниско над пустинята Мохаве и тогава са се изстреляли направо като ракета на огромна височина.

„Описвам себе си като маниак на тема адреналин и търсех преживяване, което е различно от обикновените пътувания“, казва 39-годишният адвокат от Атланта. „Това, което изпитах в тялото си е нещо необикновено и не мога да го сравня с нищо, което съм изпитвал досега“, казва той. Търсачите на силни усещания като Бабсън имат нужда от ваканции, които да ги разтърсят.

„Приключенското пътуване, което се основава на много адреналин, е много специализиран пазар“, казва Джон Клифърд, президентът на Дирекция „Международно пътуване“, луксозна консултантска фирма за пътувания в Сан Диего. „Но с риалити програми като Сървайвър, които показват всеки ден хора, а не дубльори, които участват в това адреналиново приключение, това се превръща в нещо по-популярно“, допълва той.

Incredible Adventures, която се намира в Сарасота, Флорида, предлага високо адреналинови приключения. Фирмата стартира през 1993 г. с една оферта, но сега има 30 категории приключения, които могат да бъдат поръчкови в интерес на клиента.

Освен пилотиране на изтребител, можете да се състезавате с морски корвет, да се издигнете нависоко в небето, както и да се гмуркате с акули. Джейн Рейфърт, президентът на компанията, казва, че неин основен клиент са борсовите агенти, инвестиционни банкери и адвокати, които искат максимално да оползотворят времето си.

„Днес хората работят повече от всякога и искат да вземат максимума от техните ваканции“, казва тя. „Те искат да направят нещо голямо за кратко време и правейки нещо базирано на адреналин, им позволява да изпитат това, от което имат нужда. Пътуванията могат да бъдат дълги седмица, но вие можете да ги направите и в един уикенд“, допълва тя.

Едно от най-популярните приключения, което компанията предлага, е гмуркане с акули на Бахамите. Гостите отпътуват на лодка от яхт-клуб на остров в Бахамите и след това пътуват два часа с кола до Тайгър бийч, област, която е известна с това, че е населена с многобройни акули. Ако се нуждаете от каквото и да е преживяване с гмуркане, сертифициран инструктор по гмуркане е под ръка, за да ви помогне, когато се качвате в клетката и се потапяте във водата. Както си дишате чрез въздухопровода, който е свързан към лодката, вие ще се срещнете лице в лице с тигрова, бяла акула и риба-чук.

За онези, които предпочитат да останат на твърда земя, базираната в Лондон компания Black Tomato, която предлага поръчкови екстремни приключения, осъществява едноседмични пътуване до Боливия, които включват обикаляния с колело и скално катерене по лед.

Пътниците започват пътуването с еднодневна тренировка на планински велосипед с курс, ръководен от Боливийските национални първенства за спускане с колела. Те натискат педалите на планински пътища с огромни наклони – там се намира и един от най-стръмните пътища за каране на планински бегач в света. Спускането започва от върха на планината Чакалтая, преминава през гъста джунгла до долината Зонго.

Друг тренировъчен ден подготвя за двудневно изкачване на ледените склонове на планината Huayna Potosi. Том Марчант, основател на Black Tomato, казва, че неговата компания е нараснала двойно, откакто е стартирала две години по-рано и сега прави по 1 000 поръчкови пътувания на година. „Хората, които се възползват от нашите пътувания, са главно банкери между 20 и 30 години, които нямат много свободно време и искат да направят нещо, което ще прочисти умовете им през свободното време, което имат“, казва той.

Ако желаете да пътешествате към Нова Зеландия, за да утолите жаждата си за силни усещания, можете да изследвате пещери в Ruakuri Caves в региона Уайтомо в страната. Също така известен като пътуващата черна вода, пещерният тунел е уникален за Нова Зеландия и за него се използват вътрешни гуми като средство за плаване.

The Legendary Black Water Rafting Company предлага половин дневно пътуване, което ви отвежда в тези тъмни пещери. Вие ще бъдете спуснати в тях на въжета, ще се качите на вашата пещерна вътрешна гума и ще изследвайте тази подземна вселена. Пътувайки през високоскоростни бързеи, маневрирайки през малки цепнатини и спускащи се водопади, вие сте заобиколени от стотици светулки във варовиковите стени и това е цялата част от забавлението.

Някои компании, предлагащи пътувания, които покачват адреналина, планират приключения специално за вас. Ако резервирате едно от предлаганията на Incredible Adventures, например, вие ще платите цената на приключението, но трябва да уредите къде ще спите.

Други компании, такива като Black Tomato, предлагат пакети, които включват хотел, пътни разноски, храна и екскурзоводи. Пътуване до Боливия, в което е включено всичко, струва 4 000 долара на човек, но средната цена, която може да се очаква да се плати, когато се резервира пътуване с компанията, е 6 000 долара.

Да си вземете ваканция в чужбина, която ще покачи вашия адреналин, може да не бъде евтино, но ще бъдете удовлетворени от това да знаете, че вие сте единствен от малкото хора в целия свят, който е изпитвал това, което вие сте направили.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече