петък, септември 25, 2020

ТАСС: Повече от 3 500 души участват в неразрешен протест в Москва

Повече от 3 500 хиляди участват в неразрешен протест в центъра на Москва. Това съобщи пресслужбата на столичното главно управление на МВР на Руската федерация, цитирана от ТАСС.

„Около 3500 души участват в неразрешено мероприятие в центъра на Москва, от които около 700 журналисти и блогъри информираха по-рано за своето участие в отразяването на събитието“, съобщиха от полицията.

По-рано полицията съобщи за арестуването на 295 участници за нарушения на обществения ред.

Властите предупредиха участниците в неразрешения митинг на 27 юли за отговорността и недопустимостта на нарушаване на закона. Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че се подготвят сериозни провокации, които представляват заплаха за сигурността, живота и здравето на хората. Столичната полиция в Москва също призова гражданите да се въздържат от участие в протеста и обеща да предприеме всички необходими мерки за гарантиране на безопасността на гражданите, недопускане и прекратяване на нарушенията на обществения ред.

Прокуратурата на Москва провежда административно разследване на 15 нерегистрирани кандидати за Московската градска дума, които организират незаконни действия на 14 и 27 юли. Те пренебрегнаха първото предупреждение на прокуратурата. Прокуратурата им отправи повторно предупреждение за недопустимост на нарушението на закона и за отговорността им в случай на нарушение. 

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: Focus-news

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече