събота, октомври 16, 2021

Цените на горивата се успокоиха

Затихнаха призивите за война срещу Иран и цените на пазарите се успокоиха, заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ Андрей Делчев, изп. директор на Българска петролна и газова асоциация. Важен фактор е и ситуацията в Саудитска Арабия, която съобщи, че се справя бързо след нанесените щети, обясни той. Предлагането надвишава търсенето на петролните продукти и това помага на вътрешния пазар всичко да е наред, каза Делчев. Той отказа да направи сравнение със случилото се през 2012 година, защото поясни, че много неща са се променили от тогава.

Иначе Андрей Делчев заяви, че българският бизнес не се е възползвал от по-високите цени на световните пазари. Не трябва да очакваме шокови цени и шоково поскъпване на бензин и дизел на българския пазар, категоричен бе той.

Делчев заяви също така, че няма разлика в качеството на горивата между България и другите страни от ЕС. Качеството е еднакво, има стандарти и наредба. Безспорно има нарушения, но като маса горивата са в стандартите, които се изискват, каза още изп. директор на Българска петролна и газова асоциация.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече