понеделник, януари 25, 2021

Волен Сидеров оттегли показанията си по инцидента на магистрала „Тракия“

Борис Велчев е оттеглил едно от исканията си за снемане на имунитета на Волен Сидеров. То се отнася за частта, отнасяща се до престъплението по чл. 290 ал. 1 от Наказателния кодекс – за лъжесвидетелстване.

Главният прокурор оттегли едно от основните искания за снемане на имунитета на лидера на „Атака“. Волен Сидеров вече не е обвинен в лъжесвидетелстване, защото преди 2 май 2006 година Волен Сидеров е депозирал подписана от него жалба до Софийска градска прокуратура и молба до Пазарджишкия районен съд, с която се отрича от дадените от него показания в протокола за разпит пред дознателя Ангел Василев от 8 април 2006 година по случая на автомагистрала “Тракия”. По подобен начин постъпи и другият основен замесен в аферата Павел Чернев.

“Волен Сидеров е направил това пред надлежния орган до влизане на присъдата или решението в сила и преди да е възбудено срещу него наказателно преследване, което означава, че са налице всички изисквания за отпадане на наказуемостта по чл. 290, ал. 1”, пише в писмото си до деловодството на Народното събрание Борис Велчев. 

Главният прокурор вече обвинява Волен Сидеров само, че е умишлено подбудил Павел Чернев да лъжесвидетелства, както и по обвинението в лично укривателство.

На 30 май столична полиция отново разпита лидера на „Атака“ по инцидента от 7 април.

За 31 май е предвидено заседанието на временната комисия за сваляне на имунитета на Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ прогнозира, че очаква в рамките на деня временната комисия да вземе решение дали ще се стигне до сваляне на имунитета му. “И аз съм любопитен какво ще реши комисията”, коментира той.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече