вторник, септември 22, 2020

Заради коронавируса – няма да има честване на Шипка

Заради ситуацията с коронавируса, националното честване „Шипченска епопея“ няма да бъде проведено през тази година, съобщиха от областната администрация в Габрово.

„Ние, организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID-19 представлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и във връзка препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово, всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да може да бъдат спазени мерките за дистанция – макар и на открито, са планирани за следващата 2021 година“, заявяват от администрацията.

Това не означава, че в лично качество хора не могат да се поклонят пред паметника, но от администрацията призовават да се спазват всички противоепидемични мерки. „Вярваме, че всеки ще намери достоен начин, с който да почете героите от Шипченската епопея“, се казва още в съобщението на областната администрация.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече