петък, януари 24, 2020

18 областни града избират кметове на балотаж

Втори тур на местния вот ще се проведе в поне едно населено място от общо 196 общини

В поне едно населено място в общо 196 общини у нас в неделя се провежда втори тур на местния вот. В105 общини ще има вот за кмет на община. Жителите на 18 областни града ще избират градоначалници. 441 кметства също ще определят новите си кметове. Балотажи ще има и в 31 района.

Големите градове, които ще изберат управниците си за следващите четири години, са София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Шумен, Плевен, Перник, Ямбол, Добрич, Пазарджик, Силистра, Търговище, Ловеч, Разград, Сливен, Смолян и Видин.

В три от кметствата на втори тур ще се явят по трима кандидати, тъй като вторият и третият са получили равен брой действителни гласове миналата неделя. Това са кметствата Климентово, Радиново и Александрово. Ако двама кандидати получат равен брой действителни гласове и на балотажа, тогава се насрочват нови избори.

На втория кръг от изборите в бюлетината отново ще има квадратче „не подкрепям никого“, което се счита за действителен глас за избирателите. То обаче няма да повлияе на резултата на всеки от кандидатите, тъй като там определящи са само действителните гласове за него.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече