четвъртък, май 28, 2020

5 идеи: как да празнуваме Великден по време на коронавирус

Вирусът е тук и не се интересува от това кой ден е, коя дата е или кой празник е. Той няма почивен ден, но това не означава, че страхът трябва да ни завладее съвсем и по никакъв начин не бива да отбелязваме светлите празници, които ни предстоят.

Естествено, на първо място трябва да послушаме съветите да не пътуваме, да не се събираме, а да останем вкъщи и да отбележим празника по-скормно и по-смирено, само с хората, с които живеем. Но изолацията не означава, че непременно ще прекараме тъжен Великден.

Дори обратното – с няколко хитринки можем да го превърнем в забавление и сплотяване на цялото семейство! Ето как:

1. Гответе заедно с близките си чрез видеоразговор – благодарни сме, че живеем в толкова модерно и технологично време и имаме възможност да зърнем близките си, макар и не на живо. Можете да използвате и видеочатовете и видеоразговорите и за споделяне на кулинарен опит, рецепти и за съвместно готвене на любимите семейни великденски ястия!

2. Украсете дома си повече от обичайното – нищо не създава празнично настроение по-добре от пролетна украса, която радва малки и големи.

3. Развихрете се в кухнята – ако обичате да сте съсредоточни, докато готвите и вариантът с баба ви, която ви се кара по видеочат, че не сте замесили козунака правилно, не ви устройва, то просто седнете на спокойствие и си изберете вкусни рецепти, с които да обогатите кулинарните си умения.

4. Организирайте си виртуално парти – сложете в общ чат цялото семейство/приятелите си или пък си организирайте видео събиране чрез Zoom. Така ще имате чувството, че всички сте заедно на една маса, ще си споделяте забавни снимки от деня и ще можете да си кажете наздраве!

5. Направете конкурс за най-красиво и креативно великденско яйце – направете боядисването на яйца още по-забавна и разтоварваща задача. Разберете се с приятели или роднини да си направите конкурс за най-красиво яйце.

Накарайте ги да ви изпратят снимка на претендетите и съставете жури, което да ги оценява. Тази игра ще бъде особено забавна за най-малките. Можете да помислите и за някакви символични награди за първенците!

Източник: Edna.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече