събота, февруари 22, 2020

6 сериала, които да гледате след края на „Игра на тронове“

Както член от Нощния страж би казал, „Now our watch has ended“…

Финала на „Игра на тронове“ остави много хора по света натъжени и с една едничка мисъл в главата – „Ами сега какво? Какво ще гледаме?“

Но спокойно, една ера умира, но друга започва. „Игра на тронове“ постави солидни основи и очаквания за всички останали тв продукции оттук нататък и съм сигурна, че ни предстоят още доста качествени минути телевизионно съдържание.

Ако и вие сте на кръстопът и се чудите какво да гледате след края на епичния сериал, ще ви дам цели 6 предложения, с които да уплътните свободното си време и дупката, която „Игра на тронове“ остави след себе си.

„Чернобил“ 

Този мини-сериал ни връща назад във времето и по-точно през 1986 г., за да проследим една от най-големите катастрофи в историята на човечеството.

Всяка частица от тази неразказана досега история по истински случай влиза под кожата на зрителя и ставаме съпричастни към трагедията, която засегна и продължава да засяга стотици хиляди. Един сериал, който те кара да настръхнеш!

„Западен свят“ 

Сериалът е вдъхновен от едноименния филм на Майкъл Крайтън от 1973-а. „Западен свят“ е атракционен парк, който е населен с роботи, чиято мисия е да пресъздадат атмосферата на Дивия Запад по възможно най-опасния начин. Посетителите се забавляват с тази разходка в миналото, докато един ден нещата неочаквано не излизат от обичайното русло.

След няколко кървави инцидента става ясно, че роботите са се откъснали от контрола на хората от командния център и са завзели парка. Целта им е проста и жестока – никой да не си тръгне жив оттам. До момента са излезли 2 сезона, снима се и 3-ти, който се очаква да е готов през 2020 година.

„Големите малки лъжи“ 

Първият сезон на хитовия сериал на HBO бе замислен и като единствен, но на феновете не им беше достатъчно и това логично доведе до решението да се направи втори. Сигурна съм, че продължението на историята за отчаяните, малко злобни и доста хитри богати майки от Монтерей ще бъде успешно, защото към ужасно звездния каст се присъединява и иконичната Мерил Стрийп.

Ако все още не сте гледали 1-ви сезон – давайте. Очакват ви страхотни обрати! Сериалът се завръща през юни 2019 г. 

„Ти“ 

Наскоро писах за този смразяващ кръвта сериал, който кара жените да се влюбят в образа на пълен психопат.

Във втория сезон на сериала, който накара жените по света да се съмняват в приятелите си, ще проследим историята на Джо там, откъдето го оставихме в края на 1-ви сезон. Дали той ще се влюби отново и дали обичта му ще възприеме същите разрушителни размери? Можем само да гадаем, но знам едно – всички чакаме с нетърпение да научим повече за това как работи мозъка на един психопат, прикрит зад красиво лице и добри обноски.

Още не ясна точната дата за старта за 2-ри сезон, но може би ще бъде през летните месеци.

„Странни неща“

Едва ли има човек, който да е гледал този култов сериал на Nteflix и да не го обожава, а третият му сезон обещава да бъде епичен. Носталгия по 80-те, деца актьори, които играят безупречно, страшни чудовища, мистерия и забавни шеги – страхотна комбинация, която те кара да гледаш епизод след епизод.

От трейлъра за новия сезон разбираме, че хлапетата вече са пораснали, вълнуват ги нови неща (включително и любовта), а чудовищата срещу, които ще трябва да се изправят, изглеждат още по-големи, страшни и непобедими.

Сериалът се завръща на 4 юли 2019г. с 8 нови епизода.

„История на прислужницата“ 

Сериалът, базиран на едноименния роман на Маргарет Атууд от 1985г., е нещо, което всяка жена трябва да гледа. Зрителите проследяват историята на Офред, една жена, принудена да живее като наложница в дистопично общество в близкото бъдеще, където хората имат сериозни репродуктивни способности, а жените, които могат да зачеват, биват държани като робини, за да износват чужди деца. В тоталитарния Гилеад властват изкривени традиционни ценности, а правата на жените на практика не съществуват. 

Третият сезон на сериала ще ни покаже какво се случва с Офред след опита ѝ за бягство от Гилеад, който тя сама осуети. И се надяваме, че тя и останалите женски персонажи в сериала ще получат поне малко справедливост.

Сериалът се завръща на 5 юни 2019 г. с нови 13 епизода.

Източник: Edna.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече