понеделник, май 23, 2022

Ангел Кунчев с тревожна прогноза

Според главния държавен здравен инспектор е интересно предложението ваканцията на децата да се удължи, а така и според него ще се намали заболеваемостта

Това, което се случваше в Западна Европа идва и на Изток. В следващите 2 седмици се очаква още покачване на случаите. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в студиото на БНТ.“ Ако имаш бустерна доза, защитата е над 80%. Целта не е да не се разболеем и да го изкараме леко, а да не влизаме в болница“, каза още той. „Има по-голям шанс да се заразим с „Омикрон“ при две дози, отколкото при три“, допълни доц. Кунчев, цитиран от novini.bg.

Експертът се надява, че след летния сезон вирусът ще премине в плато. Доц. Кунчев разкри, че ще се „прекрои“ моделът за интензивните легла и процентът заетост, като допълни, че на места 80% пълни болнични легла значат 8 от 10. Не искаме да носим маски, не искаме зелен сертификат или да се ваксинираме. Добре, ще си платим цената. Доц. Ангел Кунчев коментира, че не може при тази заболеваемост се правят многохилядни митинги, а задължителна ваксинация у нас няма.

Според главния държавен здравен инспектор е интересно предложението ваканцията на децата да се удължи, а така и според него ще се намали заболеваемостта.

Нека този бабаит да влезе и да прочете официалната информация за ваксината, вместо да търси сметка на лекаря, коментира доц. Ангел Кунчев побоя над лекар след смърт на пациент в Русенско.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече