четвъртък, юни 24, 2021

Българин умря при терористичен акт – някой политик нещо да каже?

Късно през нощта в сряда срещу четвъртък, крайнодесен екстремист атакува два бара, в които се пуши наргиле и уби 9 души, като рани четирима. Сред убитите се оказа и българин – 32-годишният Калоян Велков.

Смъртта на сънародника ни реално е първият случай на убит при терористичен акт в Европа, откакто това стана реална опасност след пика на бежанската криза от Близкия изток, Афганистан, Пакистан и Африка преди 6-7 години. И стана така, че българин беше убит не от ислямски екстремист, а от европейски! Човек, който сам отправи съответните послания и обяви, че убива с определени подбуди – класическо описание на тероризъм!

Нарочно изчаках да мине вчерашния ден – да има време за реакция. Но о, чудо, и сега не виждам такава – от най-върлите патриоти в държавата. Няма ни гък, ни стон от хора като Костадин Костадинов, Волен Сидеров, Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов, дори Валери Симеонов – хората, които носят политическия етикет „патриоти“.

Нито гък и от управляващите – евроатлантиците от ГЕРБ! Бойко Борисов лее лакърдии – за винетки, за еврото, но точно за уж събитие, от което да разбира – нали е бивш главен секретар на МВР, няма и дума. Нито гък от борещите фашизма особено силно на дати като 9 май БСП! Нито гък от „опозиционерите“ евроатлантици – ДПС! „Демократична България“ също си трае! Нищо, нищичко! Защо така, уважаеми патриоти?

Убиецът не е ислямист. Убитият не е от ромски произход. Не е джендър поне. Убитият оставя семейство – малко дете, баща, майка, жена, брат, роднини! Не се е случило ли? Няма политическа тръпка ли, какво? Или понеже е чак в Германия, не е важно? Обаче това е престъпление от омраза – не просто някакво си криминално деяние, престъпление от омраза! Защото Калоян де факто е бил емигрант – икономически! Ние обаче нали сме против икономическите имигранти …

И в България има какво да се види в тази насока. Видя се насред Софийския университет „Св. Климент Охридски“ само няколко часа преди Калоян Велков да загуби живота си. Видя се как крайнодесни „българско производство“ се намесиха в дискусия за възраждането на фашизма – макар и мътно, слабо, само във Facebook и някои сайтове. И нещо няма много-много реакция на това – нито институционална, нито политическа.

Само главният прокурор стартира проверка на организаторите на Луковмарш още преди инцидента в СУ – да видим докъде ще стигне това действие. А нещата съвсем не са за пренебрегване. С мълчание няма да стане. С мълчание не се противодейства. С мълчание в първата половина на XX век се е стигнало до Хитлер.

Та е време и политиците ни да обърнат внимание – защото само отделни гласове от обществото не стигат!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече