неделя, юни 7, 2020

Банско първи ден под пълна карантина

За жителите на Банско днес е първият ден на обща карантина заради коронавируса. Градът е блокиран и не се допуска движение от и към него. Три са положителните проби само за един ден, а заразените са работили в ски зоната и в увеселителни заведения.

Градът беше блокиран от три страни – към Добринище, Разлог и село Баня. Полицейски екипи, облечени в защитни костюми, проверяват всички влизащи и излизащи. В курорта обаче могат да влязат само местни жители.

Снабдяването с продукти ще продължи, но под строг контрол на полицейските и здравните власти. Все още не е ясно как ще става изнасянето на стоки и суровини.

Полицията блокира всички вход-изходни артерии на града. През контролно-пропускателните пунктове могат да преминават само автомобили със специален режим на движение, както и такива, които доставят храни и стоки от първа необходимост, според заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

На един от пропускателните пунктове екип на БНТ видя, че единственият пропусната автомобил е на фирма за дезинфекция.

Разпространители на хляб се оплакаха че чакат вече 40 минути, за да влезнат в града, въпреки че преносват продукт от първа необходимост. Направена им е дезинфекция.

Хората нямат право да напускат домовете си, освен за да отидат до магазина или аптека. До 20 часа днес жителите с постоянен адрес ще могат да се върнат в домовете си. Туристите имат възможност в следващите часове да го напуснат.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече