неделя, август 1, 2021

Безконтактен туризъм. Има ли безопасна ваканция във време на пандемия?

Какво е бъдещето на туризма в условията на пандемия – пътуване сам с колата и почивка в отдалечена къща? По тази тема в студиото на „Здравей, България“ говориха експертът в туризма Ивайло Кожухаров и Андрей Лилов, основател на технологични компании.

С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години, заяви Кожухаров. Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни – към днешна дата отговорът е да. Заетостта на хотелите в момента е под 20 процента, така че струпване е почти невъзможно, подчерта той.

Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е все още голям. Тепърва технологиите – от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме, посочи Андрей Лилов.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече