петък, февруари 21, 2020

Бивш служител на ГДБОП: Данните от НАП отдавна са изтъргувани на други държави

Данните от НАП въобще не са „хакнати“, а отдавна изтъргувани на черния пазар за финансови тайни и то не само на един клиент. Зная, че различни държави дори купуват такива „дискове“. Всъщност дискове няма. Отваря се „прозорец“ в компютърната система, през който клиентът просто си влиза в информационния масив на съответната институция и си взема платените данни.

Това каза пред „Фрог нюз“ бившият служител от ГДБОП Симеон Иванов. „Първо –  сигурно си спомняте, че неотдавна се проведе  операция „Червеи“. Тогава от МВР бе източена голяма база данни. Второ – миналото лято се проведе операция „счупени дискове“ в Службата по вписванията. Знам ли какви са последствията от „Червеи“ и проблемът с Търговския регистър? Нищо не знаем. Само можем да се досещаме, че се касае за домогване до „оръжие“, с което дадени хора да бъдат притискани манипулирани, изнудвани и т. н. Сега с НАП се случи съвсем същото. Свидетели сме на сериала „Червеи 2“. Защо се  чудите, че се проведе операция „ХАК за НАП“. Естествено това се прави, за  да се обвини някой, който е удобен.

После ще видите, че  нищо няма да се докаже в съда. През това време всичко ще е забравено, най-малкото заради други скандали, които ще ни връхлетят. И новината за оправдаването на младежа може дори да не влезе в новините. Смятам, че „Червеи 2“ далеч надхвърля по беда мащабите на „Червеи“. Но доказателството за това ще дойде след години“, допълни той.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече