събота, юли 2, 2022

БНТ: Учителка разказва на децата, че от ваксините се умира

Български учител е направил нещо недопустимо в условията на пандемията от коронавирус.

Учителка разказва на децата, че от ваксините се умира, предава БНТ. Майката на ученика споделя, че класният ръководител на класа, в който е детето ѝ, е обяснявал за вредите от ваксините срещу Covid-19. При това пред целия клас. Думите са потвърдени и от детето. По думите на ученика, учителката им разказвала как една жена се ваксинирала и два дни след това е умряла.

„Детето се притесняваше за мен и за баща му, тъй като ние сме ваксинирани и ни обясняваше, че неговата учителка е била категорична и сигурна, че хората, които си слагат ваксини, ще умрат. Без никакви факти, но и без другата гледна точка. Те на тази възраст според мен приемат безкритично всичко това, което чуват от учителите“, казва майката на детето. В министерството на образованието не знаят за този случай.

„Ние нямаме при нас постъпил такъв сигнал. Бих посъветвала, ако родител стане свидетел на такава ситуация, да разговаря с учителя и да подаде съответния сигнал, за да можем да реагираме“, каза Мария Гайдарова, зам.-министър на образованието.

Въпросът на майката обаче излиза от конкретния случай. „За мен е важно в такава ситуация да се говори с факти, проверена информация, не информация, прочетена в някоя социална мрежа“, казва той.

„МОН е дало в насоките линкове с точна научна информация, която може да се ползва. Да зададе своите въпроси, да получи аргументирани отговори от медицински водещи специалисти в областта. Науката е водеща във всяко отношение, когато говорим за образование“, казва от своя страна Мария Гайдарова. МОН предполага, че информацията, дадена на учителите ще стигне в същия вид до децата. Но както разбрахте от този случай това е само предположение, пише actualno.com.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече