четвъртък, юни 17, 2021

Борисов: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай

Премиерът припомни, че това е втора авторитетна агенция с положителна оценка за България

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи, похвали се чрез пост във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика“, казва още министър-председателят.

Според него, стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

Борисов припомня, че за последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса, казва още премиерът.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от…

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 9 октомври 2020 г.

Източник: Канал 3

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече