сряда, октомври 20, 2021

Борисов с нови словесни престрелки към Радев

Бившият премиер и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов също е в Пловдив

“Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата”. Това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов в отговор на острите критики на президента Радев.

“Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна”, подчерта Борисов.

По думите му има множество недовършени проекти в Пловдив, които са били договорени с кметовете на населените места в региона. „Вместо днес да си честитим празника, всеки да каже какво значи обединение, какво значи Съединение – Но Съединението Радев не означава да си гледаш хората, а всички други да са лоши. Съединението означава да можеш да говориш и с най-големите си врагове, а това са политически противници. И за мое най-голямо съжаление – няма да оставям ненаказана лъжа или нападка.

„Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза още Борисов.

Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече