четвъртък, октомври 22, 2020

Борисов за хакера: Такива мозъци трябва да работят в полза на държавата

…Такива тежки киберзащити, толкова мощни познания, знания, умения, че ако работи за държавата… Просто уникални мозъци имаме и много е важно такива хора да имаме възможност да ги ползват службите и ние самите, а не да ни нанасят такива щети, а да работят в полза на държавата..”

Така премиерът Бойко Борисов коментира случая с хакерската атака срещу НАП и това, което се знае за задържания 20-годишен младеж от София, за когото МВР твърди, че има доказателства за съпричастност към атаката. От думите на премиера се разбра, че прави заключенията за качествата на заподозрения хакер от това, което му е докладвано в хода на разследването, пише clubz.bg.

Задържаният за атаката срещу НАП: “бял хакер”, на 20 години, от София. “Просто такива вълшебници, страхотни мозъци имаме…”, продължи Борисов и се обърна към министъра на финансите Владислав Горанов, че трябва да се търси начин държавата да може да си позволи да привлича такива таланти да работят за нея, а това значи и много добро заплащане.

Бойко Борисов похвали специално МВР и ГДБОП за работата им. И отбеляза, че за щастие и в службите има служители с познания.

Има и стари служители, заплатите са ниски и за честта на пагона го правят – обясни премиерът и отново допълни по адрес на задържаното момче – Срещу нас имаме уникални деца, защото той е младеж, просто уникален…

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече