вторник, юни 28, 2022

България и Румъния са изкупителни жертви на процеси в ЕС

Според секретаря на БСП Антон Кутев България и Румъния са изкупителни жертви на процеси, които вървят в ЕС. По думите му критиките към България съдържащи се в докладите на ЕК и ОЛАФ са “истеризирани” в медиите.

Антон Кутев заяви, че социалистите съзнават проблемите в България. По думите му те се намират в администрацията. Той констатира още, че е нужно подобряване на комуникацията вътре в ЕС.

Кутев бе категоричен, че със сигурност „има и проблеми от конюнктурна гледна точка вътре в ЕС“. Той обаче допълни, че това не дава право на управляващите  да не се съобразяват с докладите на ЕК и да набележат бързи мерки за справяне.

Кутев съобщи, че политическият съвет на тройната коалиция ще се събере през почивните дни на Банско. Там ще се изясняват причините за проблемите и ще се набележат мерки за преодоляването им.

Според Антон Кутев, докладите на ЕК и ОЛАФ не трябва да бъдат последвани от оставки в правителството. „Ако при всеки критичен доклад си отива правителство, то всяка година ще трябва да избираме ново“, тъй като всяка година ЕК прави такива доклади, заключи секретарят на БСП.

Запитан как трябва да действа Георги Първанов – дали да върне парите на спонсора си Людмил Стойков и да се разграничи от него, секретарят на БСП отговори, че това е личен избор и не е работа на БСП да го коментира. Относно промените в изборното законодателство Кутев заяви, че БСП стои твърдо зад намерението си да се въведе смесена избирателна система, със силен мажоритарен елемент, като номинациите ще стават от партиите.По думите му не се предвижда възможност за независими кандидати.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече