четвъртък, септември 16, 2021

COVID-19 във Варна: Затвориха ОУ „Васил Левски“ за дезинфекция

Затвориха за дезинфекция ОУ „Васил Левски“ във Варна заради двама учители с коронавирус. На този етап няма установени случаи на заразени ученици, съобщава Нова тв.

Единият е преподавал на класовете – четвърти А и четвърти Г. Те минават на дистанционно обучение за следващите 14 дни.

Останалите ще провеждат занятия онлайн до сряда, когато се очаква да се върнат в училище.

Припомняме, че училището в кв. Аспарухово заработи тази година след 3-годишно прекъсване. Преди три години те бяха евакуирани по време на първия учебен срок, защото покривната плоча на сградата провисна. Установи се, че тя е с нарушения в конструкцията и се налага цялостното ѝ укрепване, въпреки че е била построена само преди няколко години. Тази година ремонтът приключи и децата се върнаха в училището, пише БНТ.

В още две училища във Варна има единични случаи на заразени с коронавирус, но те няма да затворят учебните заведения. Само паралелките ще преминат на дистанционно обучение, съообщават от Регионалното управление на образованието, цитирани от БНР.

Ученик в шести клас от основно училище „Ангел Кънчев “ и сестра му от Четвърта езикова гимназия са дали положителни проби. Те са заразени в семейството, се уточнява в съобщението.

Няма гнезда на зараза в учебните заведения, те се дезинфекцират.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече