неделя, декември 5, 2021

COVID тест преди питието

Столични заведения предлагат нова услуга за клиентите, желаещи да ги посещават и след 23 часа – бързи тестове за COVID-19.

Идеята идва, след като от този четвъртък вечерният час отпада, ако персоналът и посетителите са ваксинирани, преболедували или с отрицателен тест. За първа вечер снощи клиентите можеха да се тестват, преди да влязат в бар.

Теста правят сами, а резултатът получават на електронната си поща 15-20 минути по-късно. Според организаторите на инициативата в пунктовете типът тестове, който правят, не налага присъствието на медицинско лице.

Няма нужда от медицинско лице но аз съм тук да наблюдавам тестването. А ако се окаже тестът положителен, то изпращаме на РЗИ. Ако някой желаещ да пие едно е позитивен- да информираме РЗИ, казва д-р Борис Коцев, който е на един от пунктовете за тестване.

Целта е заведенията да могат да работят без ограничения нито за броя на посетителите нито за работното време ако всички са тествани, имат COVID сертификат, или документ, че се преболедували последните шест месеца.

Ние се опитахме да улесним достъпа на клиентите ни до бързи и лесни тестове. Лабораториите не работят до този час, а голяма част от посетителите ще срещнат тази нужда. хубаво е да има няколко пункта в София, казва управителят на заведение Мартин Михайлов.

В първата вечер тестването беше безплатно, но от този петък клиентите ще заплащат 10 лева, а в покриването на цената на теста ще се включат и заведенията.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече