петък, юли 3, 2020

Диетолог: Енергийните напитки трябва да се забранят за непълнолетни

„Енергийните напитки трябва да бъдат забранени за непълнолетни.“ Това смята диетологът д-р Огнян Симеонов. „Тези неща не са подходящи за деца, те ги превъзбуждат, започват да стават агресивни“, добави още той пред агенция Фокус.

По думите му родителите трябва да намерят време за възпитаване на култура на хранене у децата си. Д-р Симеонов допълни, че нараства броят на децата с наднормено тегло у нас, двойно повече са тези със затлъстяване.

Според него това се дължи на процесираните храни, както и липсата на сън при децата. Той обясни, че в училищните павилиони трябва да се предлагат повече здравословни храни и да не се търси печалба от децата.

„Бутилка минерална вода, която на дребно се продава за 22 ст. в магазинната мрежа, да струва 1 лв. в лавка в училище, което е абсурдно да има такава надценка. За съжаление това е политика и така продължават децата да се хранят. Най-вече лавките са богати на целофанови изделия – всичко, което привлича децата с картинки. Това, за съжаление ги обърква, те взимат неща, богати на захар и калории“, подчерта диетологът.

Източник: Actualno.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече