вторник, януари 26, 2021

Джей Зи стана първият рапър милиардер

Джей Зи бе официално обявен от списание „Форбс“ за първия рапър милиардер. Той е натрупал състоянието си от $1 млрд. от музика, имоти, модни проекти и финансови инвестиции.

Според „Форбдс“ съпругът на Бионсе е успял, защото е изграждал марки вместо да работи за тях.

Джей Зи, чието рожденo име е Шон Картър, е израснал в един от най-опасните райони на Ню Йорк.

Славата го спохожда през 1996 г. с дебютния му албум Reasonable Doubt. През 2001 г. албумът The Blueprint е включен в каталога на библиотеката на американския Конгрес заради своята „културна, историческа и естетическа значимост“.

„Форбс“ обяснява, че е изчислил състоянието на рапъра, като е събрал различните му активи и е извадил достатъчно голяма сума за поддържане на звездния стандарт на семейството.

49-годишната суперзвезда печели от музика, от акциите си в предприятиеto за производство на коняк D’Usse и шампанско Armand de Brignac, акции в Uber, имоти в елитни райони на Ню Йорк и Лос Анджелис, акции в Tidal – канал за стрийминг на музика, притежава произведения на изкуството за общо 50 милиона долара и др.

Според „Форбс’ Джей Зи е един от малкото изпълнители, натрупали толкова голямо богатство. От негова песен е фразата „Аз не съм бизнесмен, аз съм бизнес, човече.“ Следващият суперуспешен рапър Д-р Дре е натрупал 770 млн. долара, изчислява изданието.

Източник: Offnews.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече