събота, октомври 16, 2021

Дончо Папазов, журналист и мореплавател: Каузата на човека зависи от него самия, а каузата на един народ зависи от тези, които го водят

Каузата на човека зависи от него самия, а каузата на един народ зависи от тези, които го водят. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ журналистът и мореплавател Дончо Папазов.

Според него управляващите трябва да дават и да защитават каузата на народа, да го насочват и просвещават. „Затова е важно как един народ избира хората, които го водят“, коментира Дончо Папазов. По думите му не може например да има опозиция, която отрича всичко изградено от тези, които управляват, а като дойдат на власт, да сменят политиката. „Това спира развитието. И опозиция, и управляващи трябва да са обединени за икономическото и културно развитие на страната, да са обединени от принципи, които и двете страни да защитават. Тогава ще имаме прогрес, а не да вървим ту напред, ту назад, както е ставало много пъти“, каза още Дончо Папазов.

Като депутат от 36-то Народно събрания той коментира, че всеки парламент може да бъде хвален и критикуван. „Но има неща, за които ми се иска винаги да бъде по-добро и това е образованието и културата. И в момента се отделят малко средства за култура и образование, но общо взето България се развива. България е на прав път и няма нищо общо с това, което беше преди 30 години“, допълни Дончо Папазов.

Журналистът и мореплавател Дончо Папазов бе удостоен от президента Румен Радев с орден „Стара планина“ първа степен за приноса му в областта на спорта, науката и журналистиката. „Самотното мореплаване може да бъде кауза, човек не бива да живее без каузи. За мен тази награда е огромна чест, но и признание за многото хора и институции, които са ми помагали. Смятам да продължавам да бъде достоен човек, да се боря за справедливост и за една нормална и добра природа“, каза още той.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече