петък, юли 10, 2020

Доц. Кунчев обясни дали можем да се заразим с Covid-19 чрез морската вода (ВИДЕО)

“Морската вода не е добра среда за развитие на вируса, но това става при контакт с други хора, затова и на плажа трябва да има дистанция и да се спазват хигиенните мерки”, категоричен бе доц. Кунчев.

Това предупреди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

„Можем да освободим много мерки в кратък период от време, но основните, които касаят дейността на всеки човек като носене на маски, честа дезинфекция и лична хигиена, особено в закрити помещения, ще останат за дълго”.

Той обясни още, че вероятно ще бъде предложено премахване на 14-дневната карантина при влизане на чужди граждани в България. Така РЗИ няма да са толкова много по границите, а на своите територии и ще следят за възникване на огнища.

Доц. Кунчев отчете, че в момента има овладени няколко огнища – във Видин, Шумен, Ямбол, Сливен и Пазарджик. Във всички тях вече има ограничаване на случаите. Работниците на “Балкански поток” са в изолация и ще се изчака да мине карантината им.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече