неделя, септември 27, 2020

Дядо Коледа раздаде 8 млрд. подаръка

Със скорост от над 92 000 подаръка в секунда Дядо Коледа обиколи света в празничната нощ на Бъдни вечер. За 24 часа Добрия старец успя да раздаде близо 8 млрд. подаръка и да зарадва малки и големи, покзват данните на Гугъл, пише Монитор

Късно вечерта на 23 декември Дядо Коледа тръгна по света, за да раздава подаръци. Добрият старец напусна дома си в Арктическия кръг и се качи на шейната, за да посети очакващите го деца. Стотици хора се събраха пред официалната резиденция на Дядо Коледа в градчето Рованиеми във Финландия, за да го изпратят с коледни песни. Малко преди да тръгне на дългия си път, старецът каза няколко думи на хората, като им пожела мирни и щастливи празници.

“Подготовката е завършена и е време да започнем да радваме хората по целия свят. Надявам се да имате прекрасна Коледа със семейство и приятели. Не забравяйте да се огледате и да бъдете приятел на самотните”, каза Дядо Коледа.

От 1955 г. насам Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, известно със съкращението НОРАД, следи движението му. Сайтът има близо 15 милиона уникални посетители от над 200 държави. Традицията за проследяване на Дядо Коледа започва, когато през 50-те години на миналия век магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник. Първото обаждане идва от малко момиче, което се свързва с директора на тогавашния НОРАД. Полковникът уверява детето, че Дядо Коледа е на път, а след като още деца се обаждат в командния център, армията добавя новата задача към своята отбранителна мисия.

От десетилетия американската армия пряко следи на всеки 24 декември обиколката на Дядо Коледа. Но за първи път тази година тя получи помощ от космоса – от астронавтите на Международната космическа станция /МКС/, – за да се увери, че раздаването на подаръците на децата по света протича без проблеми, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

“Получихме визуална информация, че Дядо Коледа в момента пътува над Индия”, обяви в 17.00 часа по Гринуич американският астронавт Андрю Морган във видео, заснето в безтегловност на борда на станцията. Международната космическа станция е разположена на 400 км над Земята и предоставя на астронавтите “идеално място за наблюдение, за да следят Дядо Коледа в пътуването му около света”, заявиха представители на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД). Те благодариха на полковник Морган и екипа му за това безпрецедентно сътрудничество.

Събраните от от МКС и НОРАД информации позволяват да се визуализира, директно и в 3D, придвижването на белобрадия старец на сайта www.noradsanta.org, следен от над 20 милиона души всяка Коледа. На шейната си, теглена от девет елени и на която носи пълен чувал с подаръци, Дядо Коледа се намираше над Русия в 16.30 часа по Гринуич, след като зарадва децата в Австралия, Тайланд и Китай с раздадени над милиард и половина подаръци.

“Дядо Коледа излетя току-що от Северния полюс”, обяви НОРАД в 09.30 часа по Гринуич. Министерството на земеделието на САЩ заяви от своя страна в комюнике, че е разрешило влизането на елените на Дядо Коледа на американска територия след като е проверило, че са надлежно ваксинирани.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече