понеделник, януари 25, 2021

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни

Преди дни милиардерът заяви, че строителите на гробниците на фараоните не са древните египтяни, а извънземни

Египет покани милиардера Илон Мъск да посети страната и да се убеди, че известните пирамиди не са били построени от извънземни.

Преди дни шефът на SpaceX сподели в Twitter странна публикация, която изглежда като подкрепа за теоретиците на конспирацията, които вярват, че извънземните са участвали в колосалните строителни усилия за изграждане на египетските пирамиди.

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни

Но министърът на международното сътрудничество на Египет определено няма намерение да споделя заслугите за създаването на величествените гробници с извънземните.Тя заяви, че ако Мъск види гробниците на строителите на пирамидите, то те са достатъчно доказатество срещу думите му.

Според експертите, откритите през 90-те години гробници са окончателно доказателство, че великолепните структури наистина са били изградени от древните египтяни.

В петък технологичният магнат написа в Twitter: „Извънземните са построили пирамидите, очевидно“, като публикацията му беше споделена повече от 84 000 пъти.

Министърът на международното сътрудничество на Египет Рания ал Машат отговори на написаото от Мъск в Twitter. Тя заяви, че следи и се възхищава на работата му, но го призова да проучи по-добре доказателства за изграждането на структурите, построени за фараоните на Египет.

Египет кани Мъск да види, че пирамидите не са построени от извънземни

Египетският археолог Захи Хавас също отговори в кратко видео на арабски език, публикувано в социалните мрежи, в което заяви, че аргументът на Мъск е „пълна халюцинация“.

„Намерих гробниците на строителите на пирамиди, които казват на всички, че строителите на пирамидите са египтяни и не са били роби“, заявява той, цитиран от EgyptToday.

По-късно Мъск туитира връзка към сайта на BBС History с публикация за живота на строителите на пирамиди и написа: „Тази статия на BBС дава разумно обобщение за това как са били направени (пирамидите)“.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече