събота, юли 2, 2022

ЕС готви санкции срещу руската ядрена енергетика

Германия поддържа настояванията за наказания против съветската ядрена промишленост. Това се оповестява в публикация, оповестена в петък в американския вестник „Политико“, като се цитират петима неназовани дипломати на Европейски Съюз.

Германският непрекъснат представител в Европейски Съюз разгласи в сряда новата позиция на Берлин, като съобщи, че той освен е склонен със глобите за петрола, само че и интензивно поддържа последователното прекъсване на петрола, а освен ограничение на цените, както и възбраната на съветския уран „, съобщи един от неназованите дипломати.

Както се показва в обявата, фактът, че Германия, като стопански център на Европейски Съюз, също поддържа тези наказания, прави опцията за тяхното въвеждане по-вероятна. Много евродепутати желаеха в глобите на Европейски Съюз да бъде включена и съветската ядрена промишленост.

Според вестника Полша и балтийските страни са били най-активни в популяризирането на концепцията. По-рано Унгария се опълчи на ембаргото върху доставките на енергия от Русия, в това число на гориво за атомни електроцентрали.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече