петък, май 29, 2020

Ето защо котките мъркат

Любопитството е мотиватор за хората, докато задаването на въпроси провокира креативност. Точно затова хората трябва да бъдат насърчавани да питат и да се интересуват по всякакви възможни теми, точно както и децата.

А ето и няколко наистина любопитни въпроса, които сме си задавали наум стотици пъти, заедно с техните отговори!

1. Защо котките мъркат?

Повечето хора смятат, че котките мъркат от удоволствие, но истината е,че този звук има повече комуникационни и лечебни свойства. Изследователите също са стигнали до заключението, че мъркането на котки произвежда честоти, използвани за заздравяване на болка, оток, рани и задух.

Ето защо много собственици на котки намират гушкането с пухкавите си приятели релаксиращо.

2. Защо мухите никога не могат да намерят отворения прозорец? Мухите имат „сложни” очи, които им позволяват да разграничават светло и тъмно. Когато обикалят из стаята, единственото, което търсят, е източник на светлина.

Въпреки че отвореният прозорец е точно такъв, той също осигурява въздушен поток, което го кара да търси друг източник на светлина.

3. Защо ледът е хлъзгав?

Всъщност, ледът е хлъзгав само когато е близо до точка на топене. Приплъзването се причинява от преобръщане на водни молекули, които не могат да се прикрепят към други такива на повърхността.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече