събота, юни 6, 2020

Ген. Мутафчийски: Състоянието на мъжа се влошава (ВИДЕО)

Има сериозно влошаване в състоянието на мъжа, заразен с коронавирус, който е настанен в „Пирогов”. Това заяви на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски

„Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Образните изследвания, както и образните показатели показват, че има сериозно влошаване ”, каза още той.

Седем остават констатираните до момента в България случаи на COVID-19. През вчерашния ден бяха извършени 136 проби за вируса, от които има само един положителен резултат.

“Вчера съобщихме за един нов случай на коронавирус. Става въпрос за лекарка от столична болница, която е настанена за лечение в Инфекциозната клиника на ВМА. Тя е хоспитализирана след посещение на няколко конгреса в Европа и е била с грипоподобна симптоматика. В момента се намира в добро общо състояние. Тази нощ приехме нейна приятелка, с която тя е била контактна – с грипоподобна симптоматика, в стабилно състояние. Продължава работата с останалите й контактни лица и тяхното тестуване”.

Това стана ясно от думите на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин.

Статистиката в световен мащаб отчите 126 380 заразени с COVID-19, като новите случаи са 7158. В Италия са заразени над 12 000, от които над 2000 са новодиагностицирани. На Балканите почти всички държави съобщават за нови случаи на заболяването. В Албания има 3 нови случаи, в Гърция – 9, в Румъния 15, Сърбия – 6 и Хърватия – 3.

Седем остават констатираните до момента в България случаи на COVID-19. През вчерашния ден бяха извършени 136 проби за вируса, от които има само един положителен резултат.Вчера съобщихме за един нов случай на коронавирус. Става въпрос за лекарка от столична болница, която е настанена за лечение в Инфекциозната клиника на ВМА. Тя е хоспитализирана след посещение на няколко конгреса в Европа и е била с грипоподобна симптоматика. В момента се намира в добро общо състояние. Тази нощ приехме нейна приятелка, с която тя е била контактна – с грипоподобна симптоматика, в стабилно състояние. Продължава работата с останалите й контактни лица и тяхното тестуване.Това стана ясно от думите на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., facs по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 08.00 часа.Критично е състоянието на мъжа с коронавирус, който е настанен в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Тази нощ с ее наложило да бъде интубиран.Статистиката в световен мащаб отчите 126 380 заразени с COVID-19, като новите случаи са 7158. В Италия са заразени над 12 000, от които над 2000 са новодиагностицирани. На Балканите почти всички държави съобщават за нови случаи на заболяването. В Албания има 3 нови случаи, в Гърция – 9, в Румъния 15, Сърбия – 6 и Хърватия – 3.

Публикувахте от Военномедицинска академия – ВМА в Сряда, 11 март 2020 г.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече