неделя, юни 26, 2022

ГЕРБ избира ново ръководство на конгрес

Започна отчетно-изборният конгрес на политическа партия ГЕРБ. Първа точка в дневния ред е избор на ново ръководство на политическата сила.  

Всички мандати на управлението на ГЕРБ са изтекли. Ще се проведе избор на председател. Очаква се, според всички, да бъде преизбран Бойко Борисов. Ще има обаче малки промени в два органа – контролния и управителния, на политическа партия ГЕРБ. Това, което засега можем да кажем, че и в двата органа ще се появят нови лица. 

На събранието присъстват близо 1100 партийци от цялата страна. Сред тях са евродепутати, депутати, кметове, общински съветници, а специален гост е председателят на групата на ЕНП в европарламента Манфред Вебер. Бойко Борисов пристигна половин час преди началото на събранието, шофирайки по традиция сам автомобила си.

98 567 са членовете на ГЕРБ към момента, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на отчет за развитието на партията от 2017 г. насам. Кметът обясни, че партията се е наложила като толерантна с представители от всички етноси и освен младежка и женска структура има и такава на старейшините, както и на предприемачите на ГЕРБ.

Над 1,1 млн. лв. дарения е раздала партията от 2017 до 2021 г. за хора в нужда. На църкви и джамии са дарени пък близо 20 хил. лв.

„ГЕРБ има истински лидер, който ще ни доведе до следваща победа. Периодът на опозиция ни даде най-ценното – време да се вгледаме в себе си, да се поправим, да стегнем редиците си и да станем по-силни“, каза Живко Тодоров.

Бившия депутат Спас Гърневски открито заговори за нуждата партията да работи за предсрочни парламентарни избори до есента на тази година.

„Трябва да сложим началото на края на президентската хунта! България в момента е на автопилот и върви със страшна сила към нов Жанвиденов апокалипсис“, каза Гърневски.

„Социалната Св. Богородица“, нарече той лидерката на БСП Корнелия Нинова. Нападна и премиера Кирил Петков за казуса с двойното му гражданство, когато бе служебен министър.

„ГЕРБ били корумпирани. Коя корупция се доказа? Кое се доказа? Имах наследници, които завъртяха тази мантра. Служебен министър дойде, поругавайки паметници на културата, а после той трябваше да пази паметниците на културата“, каза бившия културен министър Вежди Рашидов, визирайки наследника си бившия служебен министър Велислав Минеков.

Обърна се и към премиера Кирил Петков, като посочи, че от ден първи говорел по медиите повече, отколкото журналистите:

„Абе аланкоолу, отивай да управляваш държавата! Целият народ е в криза!“

Скоро НСИ ще обяви инфлация от 15%, посочи пък бившия образователен министър Красимир Вълчев. Според него това ще елиминира ефекта от повишаваните в последните години учителски заплати.

Евродепутатът Андрей Новаков постави на дневен ред ситуацята, в която българския народ с се редили за олио.

Днес световните лидери ги гледаме само по телевизора, а имаше дни, в които ги посрещахме в София, във Варна. Имаше времена, в които България договоаряше 60 млрд. лв., а днес усвояваме 0. Днес всяка вечер е актьорска вечер, но не е смешна“.  

Защо е скъп токът, защото е скъп газа, обясни пък депутатът Делян Добрев. Като многократно обясни, че опозицията е предложила решения, за цените на тока и газа.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече