вторник, септември 21, 2021

Гешев: Божков иска да пренареди политическата система

Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода, заяви главният прокурор Иван Гешев, който е на акцията в село Ореховица.

Операцията е насочена към битовата престъпност. Той коментира и призивите да разследва връзките между Домусчиев, Горанов и Божков на Антикорупционния фонд, като ги определи като шизофренични, предаде Актуално.ком.

‘НПО-то на Прокопиев ли? Има много хубаво заглавие – Антикорупционен фонд. Само да обясня, че българският главен прокурор, в случая аз, се занимава с методическо ръководство и надзор за законност. „Конкретни досъдебни производство се наблюдават от конкретни прокурори. Този сигнал не беше минал до мен. Когато дойде при мен ще го разпределя на компетентен колега. Този фонд развива теорията, че аз наблюдавам всички досъдебни производства. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеса. Това е шизофренично. Това е поредна серия, която вече съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода. Държави извън ЕС процедурите по екстрадиция имат и политически оглед. Решението се взима от политиците. Василев направи така – дискредитира работата на държавата. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда. Казаното от Гешев е във връзка с това , че неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) сигнализира главния прокурор Иван Гешев за уговорката за „пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта“, съдържаща се в публикуваната от обвиняемия Васил Божков паметна записка между него и собственика на Нова телевизия Кирил Домусчиев. Сигналът е допълнение към подадения вчера (18 май) сигнал до Гешев, че има причини финансовият министър Владислав Горанов да бъде разследван по случая „Васил Божков“.

„Считаме, че твърдяното договаряне между бизнесмените Божков и Домусчиев на подкрепа от независим държавен регулаторен орган е обстоятелство, което следва да бъде предмет на сериозна проверка от институцията, която оглавявате“, се казва в допълнението на сигнала на АКФ до главния прокурор. Гешев обяви още, че въпросните НПО-та и медии около Прокопиев и Цветан Василев, се опитват да канонизират Васил Божков. Те се обединявали в клуб по интереси, според главния прокурор. Не се харесват, но общият им враг е прокуратурата, смята той.

За акцията “В София се провеждат няколко акции. Става дума за поръчково убийство. Множество действия са предприети, като няколко лица са задържани”, посочи Гешев. Според разследващите участниците в престъпната група са организирали и извършили поръчковото убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.
 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече