понеделник, октомври 18, 2021

Христо Стоичков: Господ направи най-хубавото за Марадона. Прибра го при себе си, за да не се мъчи

Христо Стоичков е неутешим след смъртта на Диего Марадона, който бе погребан днес в частно гробище до родителите си. Както е известно, Стоичков и Марадона бяха добри приятели.

Ще помня Диего с това, което беше на терена. Това, което беше извън него, е много лично, няма как да го обясня на хората и да го разберат. Радваше много хора, аз съм от тези, които се радваха да гледат неговите мачове. Това сподели в интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия Христо Стоичков. 

Стоичков си спомни и за първата си среща с Марадона. Тя се е състояла в „Барселона”. Двамата футболисти са били с един и същ мениджър.

„Нашето приятелство не се купува, то се доказа във времето. Сигурно аз по пътя някъде съм грешил, той е грешил, но винаги сме намирали общ език. Имало е моменти, в които съм бил афектиран от някои неща, но съм ги преодолявал”,  каза Стоичков, имайки предвид отсъствието на аржентинеца от бенефиса му. Впоследствие Камата е разбрал причината и е простил на своя приятел, въпреки болката, пише „Флагман“.бг.

„Той знае, че нашето уважение и обич няма да прекъснат. Той знае, че винаги ще остане в моето сърце. Простих му, защото усетих болката в него. Никога няма да забравя големият жест, който направи към мен и моето семейство, когато ни покани в тях. За мен Диего ще остане човек с много голямо сърце”, заяви Стоичков.

Според родния футболист в последните години Марадона се е променил, затворил се е в себе си.

„От кадрите или репортажите, които дават за него, се вижда в какво състояние е. Един човек на 60 години да бъде такъв. Аз мисля, че Господ направи най-хубавото, като си го прибра горе. Защото и Господ видя, че няма смисъл повече да се мъчи. Прибра го при себе си на спокойствие”, каза още Стоичков.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече